Štampa

Studijska posjeta Sloveniji

on .

U okviru projekta „Doživljavanje prirode na istorijskim Tivatskim solilima na crnogorskoj obali-povezivanje zaštite prirode i regionalnog razvoja“, Centar za zaštitu i proučavanje ptica organizuje studijsku posjetu Sečoveljskoj solani i Škocjanskom zatoku u Sloveniji u periodu od 30.03.-02.04.2014. godine.

Cilj posjete je upoznavanje učesnika sa metodama organiyacije i upravljanja ovih područja u Sloveniji, kao i njihove ekonomske valorizacije, kroz organizaciju različitih održivih vidova turizma. 

U okviru posjete datim lokalitetima, kroz razgovor sa menadzmentom i predavanjama o upravljanju tim zaštićenim lokalitetima, biće stečena iskustva o dobrim primjerima upravljanja i potencijalnom primjenom istih, na lokalitetu Tivtskih solila. 
Učesnici studijskog putovanja su, pored članova naše organizacije i partneri na Projektu: Opština Tivat i JP za upravljanje morskim dobrom.

Ovaj projekat je finansiran od strane DBU (Njemacka federalna fondacija za životnu sredinu) i EURONATUR, a realizuje se u zajednickoj saradnji CZIP-a, JP Morsko dobro, Opstina Tivat i Euronatur. 

banervolonter