Štampa

Završena ovogodišnja kampanja Spring Alive-Dočekajmo proljeće

on .

Radionicom u vrtiću „Maša“ završena je ovogodišnja kampanja Spring Alive-Dočekajmo proljeće zajedno. Informacije o načinu života rode, laste, pčelarice, kukavice i čiope, nosiocima kampanje, su mališanima koji su postavljali brojna pitanja, bile veoma interesantne.


U okviru kampanje Spring Alive, koja je po četvrti put zaredom održana u Crnoj Gori, održano je 36 radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, u 12 škola i pet vrtića u  Podgorici, Kolašinu, Bijelom Polju, Mojkovcu i Tivtu, gdje je učestvovalo oko 1 500 djece.  Takođe, u okviru kampanje organizovano je nacionalno takmičenje za najljepšu fotografiju divlje ptice, sa ciljem podsticanja djece da izađu u prirodu i što duže borave u njoj. Pobjednica takmičenja, Tijana Jovović, učenica sedmog razreda OŠ "Radojica Perović", nagrađena je foto aparatom. Drugo mjesto osvojila je Anja Popović, učenica sedmog razreda OŠ "Pavle Rovinski" a treće Emilija Đurović, takođe učenica sedmog razreda OŠ "Pavle Rovinski".
Spring Alive kampanja predstavlja dio edukativnih aktivnosti koje Centar za zaštitu i proučavanje ptica organizuje u cilju upoznavanja djece sa načinom života i važnošću zaštite ptičjih vrsta kao i podsticanja njihovog  interesovanja za boravak u prirodi.

sa masa

banervolonter