Štampa

Predstavljen IPA prekogranični projekat BETSA

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica učestvovao je na Svečanoj konferenciji povodom dodjele bespovratnih sredstava Evropske unije prijedlozima projekata izabranim za finansiranje u okviru Trećeg poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora 2007-2013,održanoj danas u Podgorici.

CZIP je predstavio šesnaestomjesečni IPA prekogranični projekat “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)” kojeg realizuje u saradnjim partnerskim institucijama i  organizacijama iz Hrvatske, Opštinom Baška voda, Hrvatskim inistututom za održivi razvoj i udruženjem BIOM, kao partnerima  iz  Crne Gore, Ekološkim društvom Boke kotorske i Opštinom Tivat. Projekat  finansira Evropska unija.

 BETSA projekat je izabran među pet najboljih, od ukupno 48 podnesenih projektnih aplikacija.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici upsješnih aplikanata, članovi Zajedničkog tehničkog sekreterijata programa, ministarstava itd. 

Događaj je organizovan od strane Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

konferencija cbc cro mne velika

 

 

banervolonter