restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Štampa

Otvoren konkurs za učešće na istraživanju gnjezdarica Ulcinjske solane

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica poziva zainteresovane ljubitelje ptica da se prijave za učešće na ornitološkom kampu koji će se organizovati na Ulcinjskoj solani od 27. do 30. maja. Kamp će voditi ornitolozi iz Austrije, Slovenije i Crne Gore, a prioritet pri odabiru učesnika imaće dugogodišnji CZIP volonteri, a naročito studenti biologije i diplomirani biolozi.

Tema ornitološkog istraživanja su gnjezdarice Ulcinjske solane tako što će se kartirati svi bazeni posebno uključujući i nasipe. Ovako detaljno istraživanje zadnji put je vršeno 2004. godine, a ima za cilj ažuriranje postojećih podataka i raspolaganje što preciznijim podacima o gnijezdećim populacijama na ovom lokalitetu što je i jedan od argumenata za zaštitu Ulcinjske solane.

Učesnicima kampa biće obezbjeđen transfer, smještaj, hrana kao i mogućnost da uče od vrsnih ornitologa. U pitanju je ozbiljan i naporan naučni rad koji zahtjeva posvećenost pa se pozivaju samo oni koji imaju eventualnu namjeru da se stručno usavršavaju i bave pticama u budućnosti.

Sve prijave, u formi motivacionog pisma koje će sadržati sve relevantne informacije o učesniku, se mogu slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a više informacija dobiti putem telefona +382 20 272 051 najkasnije do ponedeljka 23. maja.

Ornitološki kamp se realizuje u saradnji sa njemačkom organizacijom EuroNatur, a uz finansijsku podršku Mava Fondacije i Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme.

banervolonter