restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Štampa

Prijavite se na trening o pregovaračkom poglavlju 27 - životna sredina i klimatske promjene

on .

Pozivamo sve predstavnike civilnog sektora koji se žele uključiti u proces pregovora u oblasti zaštite prirode da se prijave na dvodnevni trening "Pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene, učešće civilnog sektora u tom procesu", koji će se održati 01. i 02. juna 2016. godine u Budvi. Ovaj trening je namijenjen nevladinim organizacijama iz Crne Gore koje žele da jačaju svoje kapacitete na polju analiza i praćenja javnih politika, a u tome će im naročito pomoći prenošenje iskustava zemalja koje su već prošle ili prolaze kroz ovaj proces. 

Predavanja o usklađenosti nacionalnog zakonodavstva sa EU propisima držaće predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, dok će iskustva iz Hrvatske u pogledu učešća u pregovorima za poglavlje 27 prenijeti kolege iz Zelene akcije. O analizi javnih politika i monitoringu EU integracija predavanje će održati predstavnici MANS-a. Više informacija o predavačima i temama treninga pogledajte u agendi.

Zbog ograničenog broja mjesta pozivamo sve zainteresovane da što prije popune registracioni formular i isti pošalju, najkasnije do 26. maja, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Kandidati koji prođu selekciju biće kontaktirani 27. maja 2016. godine.

Trening se organizuje u okviru projekta "Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori", koji CZIP realizuje u partnerstvu sa Green Home, Društvom mladih ekologa iz Nikšića i Sjeverne zemlje. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. 

 

banervolonter