restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Štampa

Preminuo Dr Luc Hoffmann

on .

Luc Hoffmann, jedan od najvećih vizionara u oblasti zaštite prirode, ornitolog, zahvaljujući kojem su realizovane najznačajnije zaštitarske akcije u Crnoj Gori, preminuo je 21. jula 2016. godine u svom domu u Tour du Valat, Francuska u 93. godini. Zaštita prirode u posljednjih 70 godina je uveliko bila obilježena njegovim likom. Luc je bio jedan od ključnih aktera u osnivanju i radu mnogih organizacija zaštite prirode, uključujući Tour du Valat, WWF, IUCN, Wetlands International, Ramsarsku konvenciju, Society for Protection of Prespa i Fondation Internationale du Banc d'Arguin (FIBA).

MAVA Fondaciju je osnovao 1994. godine da bi danas postala jedna od vodećih fondacija koje podržavaju rad civilnog društva u oblasti zaštiti prirode na Mediteranu (uključujući i područje Balkana). Ličnost Luc-a Hoffmannas, njegove moralne vrijednosti i predanost na polju zaštite biodiverziteta obilježile su rad MAVA fonadcije, kao jednistvenog donatora koji je omogućio konkretne zaštitarske akcije koje sprovodi Centar za zaštitu i proučavanje ptica. 

MAVA Fondacija zaslužna je za jačanje CZIP-a, dugogodišnja ulaganja u zaštitu, istraživanja i funkcionalnost Ulcinjske solane, istraživanja Balkanskog risa, borbu protiv krivolova, oblast energetike kao i mnoge druge projekte koji se odnose na zaštitu ptica i njihovih staništa.

 

banervolonter