restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Štampa

Istina o izgradnji hidrocentrala na Balkanu

on .

Rok Rozman, bivši slovenački olimpijac, biolog, borac za prirodu i pasionirani ljubitelj ptica, pokretač najveće akcije za očuvanje rijeka u Evropi "Balkan Rivers Tour" predstaviće 8.septembra u Tivtu kampanju koja je spontano prerasla u najveći pokret za borbu prava prirode i otrkila istinu o planiranim projektima izgradnje 2700 hidrocentrala na posljednjim divljim rijekama na Balkanu.


Na prezentaciji koja će biti održana 8. septembra u 19h multimedijalnoj sali Opštine Tivat, Rok će nam reći zašto je zaštita prirode pravi 'Rock'n'roll',i da nije samo rezervisana za eksperte već da svi možemo doprinijeti njenoj zaštiti. Rok će govoriti o tome kako je "luda" ideja o Balkan Rivers Tour postala realnost i podijeliti iskustva s turneje. Takođe, svi posjetioci će imati priliku da pogledaju film "One for the river-The Vjosa story" o borbi za očuvanje jedne od posljednjih "divljih" rijeka na Balkanu-rijeci Vjosi u Albaniji.

Rok Rozman SLO
Prezentacija će biti održana u okviru IPA prekograničnog projekta "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)" koji ima za cilj razvoj ekoturizma i turizma posmatranja ptica na području južnog Jadrana. Projekat zajednički realizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat, Ekološko društvo Boke kotorske u saradnji sa partnerima iz Hrvatske: Opštinom Baška voda, Hrvatskim udruženjem za održivi razvoj i udruženjem BIOM. Projekat finasira Evropska unija u okviru Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora.

banervolonter