Štampa

Zajednički razvoj prekograničnih itinerera

on .

Ekonomski fakultet u Sarajevu uz tehničku podršku Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA organizuje dvodnevnu radionicu "Razvoj novih turističkih proizvoda u prekograničnom području BiH - Crna Gora (NP sutjeska, Hutovo blato, region Boke kotorske i Pive)" koja će se održati 18. i 19. oktobra 2016. godine, u Hotelu Mladost – Nacionalni park Sutjeska.

Radionica je namijenjena predstavnicima relevantnih opština, vlasnicima ugostiteljskih objekata (hotela, restorana, eko i etno sela), predstavnicima sportskih organizacija, planinarskih udruženja i domova, turističkih agencija, organizacija za očuvanje prirode, kao i ostalim subjektima aktivnim u sektoru turizma.

Cilj radionice je da se svim ključnim akterima predstavi postojeće stanje turističke ponude, proizvoda i turističke infrastrukture u prekograničnom području ove dvije zemlje, te da se uz interaktivan rad svih učesnika definišu potrebna unapređenja postojećih ruta, infrastrukture ali i prepoznaju neophodni uslovi za razvoj novih turističkih proizvoda i regionalno pozicioniranje destinacija na turističkom tržištu.

Agendu možete preuzeti OVDJE.

Za sve učesnike je organizovan prevoz, smještaj hrana i osvježenje. Zbog ograničenog broja polaznika molimo sve zainteresovane da svoje prisustvo potvrde najkasnije do 14.10.2016. godine na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na 020/272-051.

Ova radionica realizuje se u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, Eko Bokom i Opštinom Plužine, a u okviru projekta prekogranične saradnje "Eko i kulturni turizam Južnih Dinarida II", finansiranog od strane Evropske unije.

Sutjeska

banervolonter