Štampa

Održana radionica "Monitoring poglavlja 27"

on .

U periodu 12 - 13. decembar 2016. godine, održana je radionica "Monitoring poglavlja 27 - alati i tehnike praćenja", koju je Centar za zaštitu i proučavanje ptica, organizovao u saradnji sa NVO Green Home, Društvom mladih ekologa Nikšić, Sjevernom zemljom i Zelenom akcijom iz Hrvatske. Cilj ove radionice bilo je krirenje zajedničkog programa i platforme za dalje praćenje pregovora u oblasti zaštite životne sredine i pozicioniranje organizacija civilnog društva u tom procesu.

DSC 2786 2

Radionicu je vodila Željka Leljak Gracin, pravnica i predsjednica Zelene akcije, koja je u Hrvatskoj poznata po realizaciji uspješnih kampanja kao što su: zaštita hrvatskog dijela Jadrana od naftnih bušotina, zaustavljanje gradnje termoelektrane Plomin C i hidroelektrane Ombla, održavanje prvog referenduma na inicijativu građana o golf resortu na Srđu, promocija održivog koncepta u oblasti upravljanja otpadom i obnovljivim izvorima energije.

Pomoć u dijelu rada sa grupama, usmjeravanjem diskusije i dijeljenjem iskustva, pružio je Vuk Maraš, direktor programa Monitoring i analitika u MANS-u (Mreža za afirmaciju nevladinog sektora).

Zvanično otvaranje ove dvodnevne radionice upriličeno je uvodnim govorima:

- gđe Ivane Vojinović, generalna direktorice Direktorata za životnu sredinu pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma i
- gđe Patricia Zurita, izvršne direktorke BirdLife International.

Ova radionica dio je projekta Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori, koji je podržala Delegacija Evropske unije kroz IPA CSF program.

 

 

banervolonter