restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Print

Pružaoci turističkih usluga iz Boke kotorske kreiraju BETSA turističku ponudu

on .

Lokalni ponuđači iz Tivta i Kotora, kao i Herceg Novog učestvovali su na sastancima koji su održani 9. maja u Tivtu i Herceg Novom sa ciljem izrade novih turističkih putopisa u okviru IPA prekograničnog projekta BETSA koji za cilj ima razvoj ekoturizma i posmatranja ptica na Južnom Jadranu.

Na sastancima su ponuđači predložili više varijanti jednodnevnih i višednevnih tura, koje će biti uvrštene u nove BETSA itinerere Južnog Jadrana koji će takođe naći u brošurama kao i na sajtu projekta.

betsa ponudjaci tv

Projekat "Posmatranje ptica i ekoturizma na južnom Jadranu (BETSA)" je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora a zajednički ga sprovode Centar za zaštitu i proučavanje ptica sa Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM kao partnerima iz Hrvatske i Ekološkim društvom Boke kotorske i Opštinom Tivat kao partnerima iz Crne Gore. Cilj projekta je plasman zajedničke eko turističke ponude koja uključuje posmatranje ptica i promociju biodiverziteta, zasnovanu na specifičnim domaćim i internacionalnim segmentima.

U okviru ovog šesnaestomjesečnog projekta se realizuje više aktivnosti koje će doprinjeti poboljšanju stanja i promociji turizma posmatranja ptica na specifičnim lokacijama projekta: planini Biokovo, Sniježnici, te delti Neretve u Hrvatskoj zatim na planini Orjen, Vrmcu i specijalnom rezervatu prirode, Tivatskim solilima, u Crnoj Gori.

betsa ponudjaci sastanak hn

banervolonter