restoran podgoricaпрокат автомобил Подгорица
Print

Osmatračnice za ptice ponovo na meti vandala

on .

Osmatračnica za posmatranje ptica, na samom ulazu u specijalni florističko-faunistički rezervat Tivatska Solila, demolirana je od strane nepoznatih vandala, koji su oštetili zaštitnu ogradu, čija je glavna funkcija da omogući siguran pristup platformi osmatračnice.

ostecena osmatracnica  na Solilima decembar 2016.jpg foto 2

Osmatračnica na Solilma zbog brojnih oštećenja  nije bezbjedna za posjetioce 

Na žalost ovo nije prvi slučaj da su osmatračnice koje je Centar postavio na meti vandala, s obzirom da je početkom januara ove godine oštećena druga osmatračnica koja se nalazi na obodu ovog rezervata. Ništa bolja nije ni sudbina osmatračnice na Ulcinjskoj solani, koja je u vrlo kratkom periodu pretpjela brojna oštećenja.

ostecena osmatranica na solani  novembar 2016

Oštećena osmatračnica za posmatranje ptica na Ulcinjskoj solani

Bez obzira na pokušaje da se infrastruktura, postavljena u svrhu edukacije i monitoringa, uništi, Centar će izvršiti sve neophodne opravke kako bi osmatračnice vratio u prvobitno stanje i namjenu.

Apelujemo na posjetioce tivatskih Solila i Ulcinjske solane da iz sigurnosnih razloga, do izvršenja opravki, ne koriste oštećene osmatračnice, a da ukoliko primjete dodatna oštećenja ili vršenje štete, zapažanja prijave Centru za zaštitu i proučavanje ptica putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefona 020 272 051.

banervolonter