Print

Kućica za ptičare

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica ove godine izlaže svoje proizvode na Trgu Republike, u okviru Podgoričkog Pazara, zajedno sa kreativnim ljudima iz: Studio Ribizla, Cegerice, Knap Studioo i Kreativa Lab, socijalnog preduzeća udruženja Roditelji.me.

CZIP proizvode možete naći izložene u kućici br. 26, a sva prikupljena sredstva od prodaje biće usmjerena za kupovinu 2 satelitska trasmitera za praćenje orlova zmijara iz okoline Podgorice. Ove godine pratili smo orlicu Kaju, kojoj je izgubljen signal ulaskom na visoravan Golan, nakon što je prošla najkritičniju dionicu migracije, Liban. Za Crnu Goru ovo je pionirski poduhvat, obzirom da je sasvim nepoznato kuda idu orlovi zmijari rođeni u našoj zemlji i sa kakvim se preprekama susreću tokom seobe ka Africi.

Vrijeme je darivanja, a na štandu vas pored nezaobilaznog modnog detalja, pticolikih bedžića, očekuju posteri ptica, grabljivica i močvarica naše divne zemlje kao i uramljene peruške pronađene tokom terenskih istraživanja, tematske duskerice, majice, ključevi za identifikacije ptica i mnogo toga.

20191206 220857

banervolonter